Vierde alumnidag Rechtsgeleerdheid: ‘Zo voorbij!’

‘Met 140 deelnemers zitten we wel zo’n beetje aan de max van wat we kwijt kunnen,’ verklaarde alumnicoördinator Elske van Assenbergh. Vrijdag 23 januari organiseerde de faculteit Rechtsgeleerdheid voor de vierde keer haar (“uitverkochte”) alumnidag. Kers op de taart was deze maal het afscheidscollege van prof. mr. Jan de Bruin.

tekst René Rector, Sciencestories.nl

De hele middag al waren er bijspijker- en stoomcolleges over de meest uiteenlopende, maar natuurlijk wel rechtsgeleerde onderwerpen. Daar kwamen de overwegend seniore alumni met aandacht en genoegen naar luisteren. Zij complimenteerde de faculteit met het niveau van de colleges. Prof. mr. Willem Bouwens nam bijvoorbeeld in zijn college ‘Wet werk en zekerheid’ de veranderingen in het arbeidsrecht onder de loep, en legde de vinger op de zere plek.

Euthanasie

Juridisch gezien is ook euthanasie een fantastisch onderwerp. Mr. dr. Klaas Rozemond liet zien hoe het juridisch denken over het verkozen einde sinds de jaren tachtig meer en meer kantelt.

Tijdens de alumndag werd ook een geschiedschrijving van de faculteit rechtsgeleerdheid gepresenteerd. Prof. mr. Jan de Bruin, een van de auteurs ervan, besteedde zijn afscheidsrede aan de soms vermakelijke details die de oprichtingsperiode van de Vrije Universiteit soms rijk is.

Lees het hele verslag op de alumnisite van de Vrije Universiteit.

Vrije Universiteit Amsterdam